Leon ten Voorde ziet 'geweldig moment': "Die kennen dit gevoel"

Leon ten Voorde langs het trainingsveld
Leon ten Voorde langs het trainingsveld Foto: © BSR Agency

Peter Uneken beleefde afgelopen weekend een mooie dag. De assistent-trainer van FC Twente zag zijn zoon, Jesper, zijn debuut maken én direct scoren namens PSV. In de podcast De Ballen Verstand gaat Leon ten Voorde nog even in op dat moment.

"Dat was natuurlijk een geweldig moment. De zoon van Uneken, die speelt bij PSV, viel in in de slotfase en zijn eerste balcontact vliegt erin. Uneken is bezig met die voorbereiding van Twente. Het is half negen, om negen uur begint de wedstrijd. Hij moet naar buiten en dan scoort zijn zoon bij zijn debuut", omschrijft Ten Voorde het moment.

Uneken werd vervolgens gefeliciteerd door meerdere stafleden en spelers. "Dat is wel zo mooi om te zien. Het werd geweldig in beeld gebracht door ESPN. Dan komt 'ie het veld op, met een brede smile. De eerste die naar hem toekomt is Van Wolfswinkel, die is bezig met de warming-up. Maar die jongens hebben dat allemaal meegekregen. Dan komt Oosting eraan, die omhelst hem. Die knuffel, oprechte blijdschap. Oosting heeft zelf ook een zoon in het betaald voetbal, die bij Willem II speelt. Die kennen dit gevoel. Dat was een machtig mooi moment."

Uneken junior gaf na afloop aan te denken dat zijn vader het moment net heeft gemist. "En zijn vader had het net wel gezien. Dat zijn briljante momenten. Oosting vertelde dat ze binnen een beetje zaten te kijken en dat er gezegd is 'jij blijft nog even zitten, even naar je zoon kijken'. Dat is supergaaf, als je zoiets meemaakt. Aan de andere kant wil je er natuurlijk heel graag bij zijn, bij zo'n moment, maarja...", besluit Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties