Ten Voorde ziet 'hypocriet van de week': "Boterberg op je hoofd"

Leon ten Voorde op de tribune
Leon ten Voorde op de tribune Foto: © NESimages

FC Twente verkocht afgelopen winter Manfred Ugalde. John Bierling kon zich niet in die verkoop vinden en stapte op als lid van de RvC, zo werd na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk bekend. Leon ten Voorde vindt het een bijzonder verhaal.

"Normaal gesproken, als er een RvC-lid vertrekt, geen haan die ernaar kraait. Toch? Ik heb RvC-leden meegemaakt die ik nog nooit ontmoet heb bij FC Twente. Er zitten vijf mensen in de RvC, wie zijn het allemaal? Misschien is het ook wel juist goed, dat ze niet zo zichtbaar zijn", begint de clubwatcher in de podcast De Ballen Verstand.

Ten Voorde vervolgt: "Wat ik hier bijzonder aan dit verhaal vind, is dat deze man al zijn afscheid had aangekondigd bij FC Twente. Hij zou niet voor een tweede termijn gaan. En dan denk ik: 'Waarom sta je er per se op om in een persbericht naar buiten te brengen dat jij weggaat vanwege het standpunt van FC Twente in de transfer van Ugalde?'."

"Als jij een gevoel hebt bij die club, dan denk je: 'ik ga gewoon weg, intern weten ze wel wat mijn standpunt is'. En geen haan die ernaar kraait, om John Bierling. Het enige waar John Bierling bij Twente voor reuring heeft gezorgd, is dat hij zijn studievriendje Jan Dirk van der Zee directeur wilde maken, waarop de hele club zo'n beetje op zijn achterste benen stond", weet Ten Voorde.

In het persbericht van FC Twente werd benadrukt dat Bierling de verkoop van Ugalde aan Spartak Moskou niet kan verenigen met de uitgangspunten van NOC*NSF, waar hij in het dagelijks leven actief bij is. "Nu komt het merkwaardige en dat is mijn punt, daarom is hij na Van Hooijdonk de hypocriet van de week. Want: ga maar googlen, NOC*NSF waren vorig jaar witheet op het kabinet, want dat had het standpunt ingenomen dat er geen Russische atleten mee mochten doen aan de Olympische Spelen onder een neutrale vlag. Dat wilden ze niet hebben. NOC*NSF was witheet, dat het kabinet dat standpunt had ingenomen."

"Sterker nog: NOC*NSF heeft gesteund dat Russische atleten gewoon mee mogen doen onder een neutrale vlag. Als je dat vindt, is dat prima, maar dan moet je nu niet met een boterberg op je hoofd de Grolsch Veste gaan verlaten en dit gebruiken", is het oordeel van Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties