Ten Voorde ziet probleem bij FC Twente: "Dat is geen toeval meer"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

FC Twente verloor zondag met 2-1 op bezoek bij AZ en daardoor bedraagt de voorsprong van de Tukkers nu nog 'slechts' twee punten. Leon ten Voorde constateert dat de club uit Enschede dit seizoen toch weer veel schade heeft opgelopen in uitwedstrijden.

"In de topper bij PSV had FC Twente zicht op meer, maar ging het uiteindelijk op een schlemielige wijze mis", schrijft hij op de website van Tubantia. "Enkele weken geleden had de ploeg een helft totale controle bij Ajax. Na de pauze sneed FC Twente zichzelf in de vingers: 2-1 verlies. Zondagmiddag overkwam het FC Twente weer in een duel bij een tegenstander uit de top vijf", blikt Ten Voorde terug.

"Het was voor rust aan de bal niet goed (ondanks een prachtige openingsgoal) maar FC Twente gaf verdedigend nauwelijks iets weg", beseft hij. "Ook nu liep het in de tweede helft verkeerd af voor FC Twente. Opnieuw waren de twee tegengoals weggevertjes, net als de tegentreffer bij PSV (onhandige actie Max Bruns) en de domme overtreding van Anass Salah-Eddine bij Ajax. Onderhand is dat geen toeval meer", aldus Ten Voorde.

"Bij AZ vierden ze de overwinning alsof het Bevrijdingsdag was. Logisch. De Alkmaarders mogen door de overwinning nog altijd dromen van de voorronde van de Champions League", besluit de clubwatcher, die weet dat FC Twente de derde plek al in handen had kunnen hebben. FC Twente verspeelde dit seizoen echter ook al dure punten op bezoek bij clubs als RKC, Sparta, Heracles Almelo, NEC, FC Utrecht en SC Heerenveen. "Om te janken", aldus een fan. FC Twente pakte dit seizoen 40 punten in 16 thuiswedstrijden tegenover slechts 23 punten in 16 uitwedstrijden. Klik hier voor de 'uitstand'.

Lees meer:
0 reacties