Ter Avest op zijspoor bij FC Utrecht: "FC Twente wilde hem toen halen"

Hidde ter Avest keerde zondagmiddag even terug in De Grolsch Veste. De oud-speler van FC Twente trad met FC Utrecht aan tegen zijn oude club, waar hij in de zomer van 2021 niet terug wilde keren.

"Die moest zo nodig naar het buitenland toe, maar die had beter hier kunnen blijven. Dat is over", zegt voormalig spelersmakelaar René Wagelaar bij VoetbalTijd. "Maar hij moest naar Italië (Udinese, red.) en daar heeft hij ook wel gespeeld. Maar dan komt hij terug... FC Twente wilde hem toen wel terughalen, maar toen koos hij voor meer salaris bij FC Utrecht. Maar als je dan nu ziet waar hij met zijn 25 jaar staat..."

"Op de bank bij FC Utrecht", vult voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa aan. "Bij FC Utrecht heb je ook zo'n probleem als je kijkt naar de rechtervleugelverdedigers", schetst hij. "Dan heb je Sean Klaiber, Mark van der Maarel en Hidde ter Avest. Dan heb je er eigenlijk al drie die voor die positie in aanmerking komen. Soms schuiven ze dan, want dan staat Klaiber erin en Van der Maarel als linkervleugelverdediger en soms kan hij centraal spelen."

Van Staa maakt zich echter zorgen over Ter Avest. "Dat soort jongens moeten continu spelen. Als je in deze fase wisselspeler bent, dan word je ook niet echt veel beter meer. Dat is een beetje het probleem. Ze staan er wel en doen hun werk wel, maar wordt hij nu nog veel beter? Dat is een beetje het probleem en je had er toch veel van verwacht", aldus Van Staa.

Wagelaar twijfelt of Ter Avest de juiste keuzes heeft gemaakt. "Of die stappen naar het buitenland nu allemaal zo goed zijn... Dat zie je maar weer. Je moet er ook klaar voor zijn. Hij heeft er wel gespeeld, maar nu is er weinig meer van over", besluit hij.

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Twente komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Twente (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
zo
8/10
Fortuna Sittard
14:30
FC Twente
zo
22/10
Heracles Almelo
14:30
FC Twente
zo
29/10
FC Twente
12:15
Feyenoord
zo
5/11
FC Utrecht
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 6 19 18
2 AZ 5 13 15
3 FC Twente 6 9 15
4 Feyenoord 5 14 11
5 Sparta Rotterdam 6 2 11
6 Go Ahead Eagles 6 0 10
7 Excelsior 6 2 9
Bekijk de hele stand