Terug in de tijd: FC Twente speelt eerste Champions League-duel

Deze week is het precies twaalf jaar geleden dat FC Twente de eerste Champions League-wedstrijd in de clubgeschiedenis speelde. De Tukkers namen het in De Grolsch Veste op tegen titelverdediger Inter.

Inter was destijds titelverdediger en er speelden spelers als Javier Zanetti, Wesley Sneijder en Samuel Eto'o. Bij FC Twenten stonden onder meer Nikolay Mihaylov, Nacer Chadli, Theo Janssen en Bryan Ruiz in de basis. Ook Wout Brama, ook nu weer speler van de club uit Enschede, was destijds van de partij.

Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Een snelle goal van Sneijder betekende een vroege voorsprong voor Inter, maar FC Twente knokte zich knap terug. Janssen maakte vijf minuten later de 1-1 en tien minuten later zorgde een eigen goal van Diego Milito voor de voorsprong voor FC Twente.

Op slag van rust maakte Eto'o de 2-2, waar het uiteindelijk ook bij bleef.