Theo Janssen geeft negatief advies: "Zou niet met hem doorgaan"

Theo Janssen voor de camera bij de Champions League
Theo Janssen voor de camera bij de Champions League Foto: © Pro Shots

Theo Janssen denkt dat Ajax, de nummer vijf van de Eredivisie, voor volgend seizoen beter een nieuwe trainer kan aanstellen. De voormalig FC Twente-speler is niet helemaal overtuigd van John van 't Schip, die in het verleden ook werkzaam was bij de club uit Enschede.

Van 't Schip nam het vorig jaar over van Maurice Steijn en bracht Ajax al terug naar de vijfde plek. Toch denkt Janssen dat de oefenmeester - die in het verleden besloot om op te stappen bij FC Twente - voor de langere termijn niet de juiste man voor Ajax is. "Ik zou niet doorgaan met Van 't Schip. Als je kijkt naar de carrière die Van 't Schip heeft gehad. Hij is als trainer niet echt geslaagd ergens", legt hij uit bij Studio Voetbal. "Ze willen weer de topclub zijn die Ajax altijd is geweest. Dan denk ik dat je op een andere trainer moet inzetten."

Pascal Jansen wordt al gelinkt aan de opvolging van Van 't Schip, maar ook die naam kan Janssen niet helemaal bekoren. "Ze hebben iemand nodig die heel duidelijk is naar buiten toe en iemand die iets uitstraalt", legt de oud-vrijetrappenspecialist uit. "Ik vind Pascal een hele rustige, nette trainer, maar ik zie die match niet", constateert hij. Janssen is ook kritisch over het spelersmateriaal van Ajax en wijst onder andere op het aankoopbeleid.

"Er zitten bij Ajax, zeker achterin en op het middenveld, te veel spelers met te weinig kwaliteit", stelt Janssen. "Een slechte speler in een goed elftal kan heel goed lijken, maar als je ze allemaal bij elkaar zet, dan blijken ze allemaal niet zo goed te zijn. Alle aankopen die ze hebben gedaan, waren bij hun club goed. Zet ze blij elkaar en dan blijken ze toch tegen te vallen...", besluit de analyticus over de concurrent van FC Twente.

Lees meer:
0 reacties