Theo Janssen ging op zoek naar bier: "Met gevaar voor eigen leven"

Theo Janssen in De Grolsch Veste
Theo Janssen in De Grolsch Veste Foto: © NESimages

Theo Janssen stond niet bekend als de beste prof ter wereld, maar maakte een geweldige tijd door bij FC Twente. De middenvelder had een groot aandeel in de ploeg van 2010 die uiteindelijk met de kampioensschaal stond.

"Dit was voetballend gezien wel de mooiste dag die ik heb meegemaakt", vertelt Janssen in Tussen de palen van Ziggo Sport. "Toch wel? Omdat je ook weleens hebt gezegd dat je bij prijzen en teleurstellingen vrij snel 'door' ging", reageert presentator Wytse van der Goot.

"Jawel, maar dit was wel zó bijzonder... Op de foto's in het feestgedruis zie je mij trouwens bijna niet. Bij de huldiging stond ik ook helemaal aan de zijkant en na de wedstrijd was ik ook niet meer op het veld. Ik stond met m'n telefoon en een biertje alvast een drankje te doen", gaat Janssen verder. Ook het moment in de bus komt ter sprake. Het bier was inderdaad ook op, ja. Daar ben ik nog naar op zoek gegaan."

"En dat is ook gelukt, met gevaar voor eigen leven. Weet je wat het is, als je iets voorbereidt als club zijnde en met de grote sponsor 'Grolsch', dan kan het niet zo zijn dat er in de bus geen bier meer is. Maar dat gebeurde wel en daar was ik heel erg boos over. Toen ben ik op de snelweg uit de bus gesprongen, bijna onder de bus terechtgekomen, maar teruggekomen met een kratje bier. Missie geslaagd", besluit Janssen lachend.

Lees meer:
0 reacties