Theunisse was te licht voor FC Twente: "Had me niet ontwikkeld"

Jeffrey Theunisse
Jeffrey Theunisse Foto: © Orange Pictures

Jeffrey Theunisse heeft zijn draai helemaal gevonden bij VV Kloetinge. De oud-jeugdspeler van FC Twente en SC Heerenveen is een vaste kracht bij de vierdedivionist geworden.

"Ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten, maar ik heb best veel gespeeld inmiddels", vertelt de twintigjarige Theunisse aan PZC. "Toch heb ik wel even moeten wennen hoor. Bij de senioren wordt volledig op resultaat gespeeld. Daar moet je duelleren met grote en heel sterke mannen."

Op zijn veertiende ging de verdediger naar FC Twente, waar hij het in eerste instantie erg naar zijn zin had. Een ernstige enkelblessure en het coronavirus gooiden roet in het eten. "Daar heb ik vier maanden last van gehad", vertelt Theunisse. "Daarna kwam ik terug en haalde ik de basis weer, maar werd gezegd dat ik me niet genoeg ontwikkeld had en moest ik weg."

"Binnen twee dagen had ik een nieuwe club, Heerenveen", vervolgt hij. "De hoofd jeugdopleiding van Heerenveen werkte eerder bij Twente en kende mij nog uit die tijd." Na drie wedstrijden werd de competitie stilgelegd door corona. "Dan trainde je zeven keer per week zonder doel. Dat vond ik heel lastig, en ook nog eens aan de andere kant van Nederland, waar ik niet heel veel sociale contacten had. In mijn tweede seizoen begon ik het plezier te verliezen. Buiten het voetbal had ik daar niet veel."

Hij besloot een uitstapje naar Amerika te maken en kwam daarna terecht bij Kloetinge. Spijt van zijn tijd in Enschede en Heerenveen heeft hij niet. "Ik zou het zo weer opnieuw doen", vertelt hij. "Ik heb prachtige dingen meegemaakt. De echte toppers overleven natuurlijk in alle omstandigheden. Misschien had ik net iets minder overlevingsdrang, maar dat kwam ook omdat ik iets op terug te vallen had, mijn studie."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand