Thijs van Leeuwen maakt pikante transfer: "Zin om te starten"

Thijs van Leeuwen is ook komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie te bewonderen. De oud-speler van FC Twente maakt de pikante overstap van TOP Oss naar aartsrivaal FC Den Bosch, waar hij voor twee seizoenen heeft getekend met een optie voor nog een jaar.

"FC Den Bosch is een mooie club die erg professioneel op mij overkomt", reageert Van Leeuwen op de clubwebsite. "De faciliteiten zijn prima en onder andere de inpandige gym staat me erg aan. Ik ben een aanvallende middenvelder met een drang naar voren, die graag risico neemt op het veld. Ook zie ik mezelf als een verbindingsspeler tussen de verdediging en de aanval. In en rondom de zestien ben ik vaak te vinden om zoveel mogelijk kansen te creëren. Ik heb er zin in om te starten bij FC Den Bosch!"

FC Den Bosch is blij met de 22-jarige aanwinst. "Met Thijs halen we een centrale/aanvallende middenvelder die de blik naar voren heeft en die beschikt over een goed gevoel voor ruimtes tussen de linies", zegt technisch directeur en voormalig FC Twente-speler Bernard Schuiteman. "Hij is een speler die in staat is om met een hoge intensiteit te spelen."

Schuiteman heeft veel vertrouwen in Van Leeuwen. "Ondanks zijn relatief jonge leeftijd, heeft hij al behoorlijk wat ervaring. Ook op een hoger niveau", doelt hij op zijn tijd bij FC Twente. "Daarnaast zie ik nog heel veel ruimte voor Thijs om zich door te ontwikkelen. In de eerste gesprekken met hem voelde ik een duidelijke honger naar deze uitdaging bij FC Den Bosch. Wij waren voor komend seizoen nog op zoek naar een speler met zo’n profiel. Met Thijs hebben we dat gat opgevuld. Dit is een uitstekende match."

Lees meer:
0 reacties