Thomas Beelen maakt indruk: "FC Twente toonde ook interesse"

Thomas Beelen
Thomas Beelen Foto: © Pro Shots

Thomas Beelen maakte afgelopen zomer de overstap van PEC Zwolle naar Feyenoord. De 22-jarige centrumverdediger klopt inmiddels serieus op de deur bij trainer Arne Slot, die al regelmatig een beroep op hem doet. Beelen zat in de jeugdopleiding van FC Twente, maar moest daar in 2016 weg en kwam via VVOG uit zijn geboorteplaats Harderwijk bij PEC Zwolle terecht.

Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam is onder de indruk van Beelen. "Beelen krijgt zijn kans door de blessure van Gernot Trauner, maar ook als de Oostenrijkse aanvoerder fit was gebleven, zou duidelijk zijn dat de jonge verdediger hard op de deur klopt bij Feyenoord", schrijft Krabbendam in Voetbal International.

Beelen viel Slot op bij PEC Zwolle en past volgens Krabbendam perfect in het profiel dat de Feyenoord-trainer voor ogen heeft bij een centrale verdediger. "Snelheid om met ruimte in de rug te kunnen spelen, comfortabel aan de bal om in de opbouw de juiste oplossing te vinden en – uiteraard – defensieve kwaliteiten."

"Feyenoord is niet de enige club die in de zomer van 2023 Thomas Beelen hoog op de lijst heeft staan", vervolgt Krabbendam. "FC Twente en AZ tonen ook interesse en PSV heeft al een bod gedaan bij PEC Zwolle. Lang ziet het ernaar uit dat Beelen naar Eindhoven vertrekt, maar Feyenoord kaapt de deal en maakt bijna drie miljoen euro over aan PEC, dat daarmee goede zaken doet. In Zwolle geldt Beelen namelijk lang niet als het grootste talent."

"Hij komt er in de opleiding, nadat een eerder avontuur bij FC Twente noodgedwongen stopte. In de tijd dat de Tukkers kampen met financiële problemen, schrappen ze het vervoer van jeugdspelers om de kosten wat te drukken. Beelen speelt een jaar bij de amateurs van VVOG in zijn woonplaats Harderwijk, tot PEC hem oppikt. Maar echt opvallen doet hij er nauwelijks. Tot op een dag Johan Plat, assistent-trainer van PEC Zwolle, een wedstrijdje gaat bekijken van PEC Zwolle Onder-21", aldus Krabbendam, die aangeeft dat de loopbaan van Beelen daarna in een stroomversnelling is geraakt.

Lees meer:
0 reacties