Tijmen van Wissing: "Met Ugalde in de spits had je hoger gestaan"

Manfred Ugalde
Manfred Ugalde Foto: © Pro Shots

Gezien de vorm waarin hij de afgelopen weken verkeerde is het enorm zonde dat Manfred Ugalde door een blessure de komende tijd afwezig zal zijn bij FC Twente. In de podcast De Oosttribune roemt Tijmen van Wissing het optreden van de spits.

“Na Clasie was hij de kleinste man op het veld”, blikt Van Wissing terug op het treffen met AZ. “Het waren twee hele kundige kopballen. Het waren mooie voorzetten van Brenet en Cerny. Ugalde brengt meer dan Van Wolfswinkel in de punt van de aanval. Ik vond Ugalde ook echt goed voetballen. Hij was balvast en is echt zo’n driftig spitsje. Echt jammer dat hij geblesseerd raakte.”

"Ik zei ook tegen Jans: Krab je jezelf niet achter de oren, want als je Ugalde eerder in de spits had gezet, had je veel hoger gestaan", oppert de clubwatcher. "Dat was hij niet met mij eens en is ook ietwat gechargeerd. Maar Ugalde brengt nu veel meer, het straalt veel meer dynamiek uit. Van Wolfswinkel is wel slim in zijn duels en hij is zeer bruikbaar. Ook hoe hij dat nu invulde. Maar Ugalde is een meerwaarde op dit moment."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand