Tijmen van Wissing weet: "FC Twente zat voor hem op de tribune"

Davy van den Berg maakt dit seizoen veel indruk in het shirt van PEC Zwolle. Analist Jan van Staa is lovend over de 24-jarige middenvelder. De oud-trainer van FC Twente krijgt de vraag of Van den Berg volgend seizoen blijft in Zwolle.

"Nee joh, hij kan wel een stapje hoger", zegt Van Staa bij De Oosttribune, die onder de indruk is van dit soort middenvelders. "Linkspoten zijn van die creatieve spelers. Hij heeft ook nog het loopvermogen. Het is een echte winnaar."

Clubwatcher Tijmen van Wissing weet dat FC Twente Van den Berg nadrukkelijk in de gaten houdt. "Ik kreeg een appje dat Michel Doesburg (hoofd scouting, red) gesignaleerd was van FC Twente. Die zat voor hem op de tribune, en volgens mij AZ ook. Clubs in de top gaan naar zulke middenvelders kijken. Dat wil niet zeggen dat hij op één staat."

Van Staa haakt in: "Dit soort spelers zijn nu nog haalbaar. Hij staat toch op een lijstje, als linkermiddenvelder. Dit zijn toch prima spelers? Kijk naar zijn doelpunten, hoe hij iemand anders wegsteekt... Je kijkt naar zijn algemene fitheid."

"Als je ziet wat hij voor meters aflegt op het middenveld. Het is gewoon een prima middenvelder." Van Wissing sluit af: "Dit weekend begint voor hem de ramadan. Ik ben benieuwd hoe hij daar dan weer mee omgaat. Dat zal toch enige invloed hebben op het spel."

Lees meer:
0 reacties