Tijmen van Wissing: "Zou hem als laatste wisselen bij FC Twente"

Tijmen van Wissing
Tijmen van Wissing Foto: © Orange Pictures

Tijmen van Wissing is onder de indruk van de wijze waarop Daan Rots zich heeft hersteld bij FC Twente. De journalist zag vorig seizoen dat de vleugelspeler het moeilijk had, maar ziet in Rots nu een onbetwiste basisspeler.

"Ik denk dat hij de laatste tijd wel wat credits krijgt, maar ik vond het zwaar onterecht hoe hij werd bejegend door de aanhang", vertelt Van Wissing in De Oosttribune Podcast van RTV Oost. "Hij heeft gewoon hele goede cijfers. Die zijn gewoon op orde. Wat dat betreft heeft hij gewoon een prima seizoen."

"Hij begon heel goed aan het seizoen, maar heeft een mindere fase gehad waarin hij juist heel weinig bijdrage heeft geleverd aan doelpunten", reageert Nico Wantia. "Daarna is het wat beter geworden, maar zo'n mindere fase mag je wel benoemen, toch? Je mag wel iets verwachten van een buitenspeler van FC Twente?"

Toch is Van Wissing dit seizoen wel overtuigd van Rots. "Ik zei zaterdagavond tegen Leon ten Voorde dat hij de laatste aanvaller is die ik zou wisselen. En dat is best gek, dat zo'n mindset in een half jaar zó erg kan veranderen. Vorig jaar vond ik zijn reserverol namelijk zeer terecht. Hij gaf een pass op Brenet, op de juiste snelheid. Dat vond ik de mooiste pass van de wedstrijd. Dat kan hij ook, hij heeft echt wel kwaliteit", aldus de journalist.

Lees meer:
0 reacties