Tom Boere: "Het wordt de polonaise of een striemend fluitconcert"

Tom Boere in het shirt van NAC Breda
Tom Boere in het shirt van NAC Breda Foto: © Pro Shots

Tom Boere zit met NAC Breda in de hoek waar de klappen vallen. De oud-spits van FC Twente zag trainer Peter Hyballa ontslagen worden en daarna volgde voor de nummer veertien van de Keuken Kampioen Divisie een oorwassing bij VVV-Venlo (3-1). Vrijdagavond wacht het thuisduel met FC Emmen om het tij te keren, maar NAC wordt ook nog een geplaagd door blessureleed.

Boere wist met FC Twente al eens te promoveren naar de Eredivisie. "Over die druk probeer je het met jonge gasten te hebben", vertelt de dertigjarige spits in gesprek met Voetbal International. "Ik ben gewoon mezelf. Als we gesprekken hebben, geef ik mijn mening. Ik zeg wat ik denk, wat ik vind. Net als Cuco (Martina, red.) en Clint (Leemans, red.)."

"Als club is het rumoerig", weet Boere. "Dat sijpelt naar ons door. Trainer dit, trainer dat, trainer zus, trainer zo, je krijgt alles mee. Ik probeer nu veel met jongens te praten, om ze vertrouwen te geven. Even niet over de randzaken. Deze week was het tijd voor rust. Vrijdag is het moment dat we het kantelpunt moeten vinden. Daar kijk ik enorm naar uit. De druk staat er vol op, negentienduizend mensen. Het wordt de polonaise of een striemend fluitconcert, maar daarom wil je ook bij NAC spelen."

Boere beseft dat NAC het anders moet aanpakken dan onder Hyballa. "Zoals we het deden, gaan we het op de lange termijn niet volhouden", is hij eerlijk. "Als je het eerlijk bekijkt, werkte het niet wat we deden. We hebben ook vastigheden nodig als het even niet loopt. We moeten spelers in hun kracht gaan brengen en wedstrijden leren controleren. Dan komen we heel snel stappen verder. We moeten namelijk ook ergens op terug kunnen gaan vallen, als het niet lukt. Als spelers lastig in de wedstrijd zitten, moeten ze ook een bal even rustig in de ploeg kunnen houden. De stabiele basis was er nog niet, want we hebben al drie keer verloren."

Lees meer:
0 reacties