Tubantia maakt reconstructie van ongeluk met spandoek FC Twente

De sfeeractie tijdens STEVO-FC Twente
De sfeeractie tijdens STEVO-FC Twente Foto: © Screenshot X

Voorafgaand aan de wedstrijd Stevo - FC Twente stortte een spandoek naar beneden, wat zorgde voor een ongeluk waarbij meerdere gewonden vielen. Tubantia maakte een reconstructie van dit ongeluk.

Het was Ten Voorde die een appje in de groepsapp van de redactie stuurde dat er een ongeluk was gebeurd voorafgaand aan de wedstrijd. “Pling. Een bericht in de groepsapp. ‘GRIP 1. Ongeval Vinckenweg’. Het is 18.12 uur als we de eerste melding krijgen en nog geen minuut later volgt de uitleg: ‘Ja, er is iets ingestort bij Stevo - Twente. Wie heeft er dienst?”, schrijft Arjan te Bogt.

Te Bogt merkt dat het goed mis is door het contact met Ten Voorde en talloze filmpjes die worden gestuurd naar de redactie van Tubantia. “Nog geen tien minuten na die ‘pling’ staat het eerste nieuwsbericht online en zit mijn collega Frank al in de auto, om Leon in Geesteren te ondersteunen. Twee kunnen immers meer dan één.”

Dit is voor een redactie dan ook een grote test. “Hoe vergaren we in relatief korte tijd zo veel mogelijk relevante informatie? Wat beschrijven we meteen? Waar moeten we direct achteraan? Wat kan wachten? Er wordt continu geschakeld, gewikt en gewogen.”

Het was een chaos ter plaatse, maar Ten Voorde gaf aan dat het snel rustiger werd. “Omdat spelers, toeschouwers, vrijwilligers en hulpverleners eendrachtig samenwerken, vanuit een soort instinct. Terwijl Frank op zoek gaat naar het verhaal van mensen die onder het gevallen doek stonden, doe ik - zo’n drie uur na het ongeluk - telefonisch een poging bij de voorzitter van de supportersvereniging achter de sfeeractie, om hun kant te horen. Maar hij wil niet, appt hij terug”, aldus Te Bogt.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand