Tukkers willen massaal naar Dortmund: 'Ga niet in FC Twente-shirt'

De Oranje-mars in Berlijn
De Oranje-mars in Berlijn Foto: © BSR Agency

Het Nederlands elftal speelt woensdagavond in de halve finale van het EK tegen Engeland. De halve eindstrijd wordt gespeeld in Dortmund en dus willen veel Tukkers naar de Duitse stad afreizen, ook als ze niet in het bezit zijn van een wedstrijdticket. Ze willen de sfeer proeven, met de Oranjemars meelopen en de wedstrijd op een groot scherm bekijken.

Dat blijkt echter een flinke onderneming, ondervond Melanie Nijhof (51) uit Oldenzaal. De meeste bussen in de regio zijn al gereserveerd vanwege vakanties en schoolreisjes en dus zit Nijhof in dubio. De trein was een goede optie, maar je kan na de wedstrijd pas om half vier terug naar Twente. 

Een hotelovernachting was ook geen goed alternatief, merkte ook Carla Hees-Zomer uit Vroomshoop op. "Die prijzen zijn door het dak gegaan. 1300 of 1600 euro voor een kamer. Dan wordt het veel te duur", vertelt ze in gesprek met de Tubantia. Het gezin heeft besloten om met twee auto's te gaan.

Nijhof vindt dat ook geen ideale optie. "Als er 75.000 Nederlanders die kant op gaan, lijkt me dat niet heel handig", meent de Oldenzaalse. "Wij weten daar heg noch steg. Waar moet je parkeren?", aldus Nijhof, die hoopt alsnog vervoer te vinden. "We willen daar ook allemaal gezellig een biertje drinken. Dan is een taxi toch wel makkelijk."

Een Twentse Borussia Dortmund-fan heeft wel een oplossing voor de parkeerproblemen. Hij adviseert de haven als parkeerplaats. "Vanaf daar ben je binnen drie haltes met de metro in de binnenstad en sta je op de pleinen waar het allemaal gebeurt", aldus de Dortmund-supporter, die afraadt om in een FC Twente-shirt naar Dortmund te gaan gezien de band tussen FC Twente en Schalke 04 en de rivaliteit tussen Borussia Dortmund en Schalke 04. 

Lees meer:
0 reacties