Twee fans 'illegaal' in De Grolsch Veste: "Haarscherpe beelden"

De Grolsch Veste
De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

De politie heeft zondag tijdens de wedstrijd FC Twente - FC Utrecht twee mannen gearresteerd in De Grolsch Veste. Via camera's zijn zij op de tribune vastgelegd.

De Grolsch Veste
Politie houdt twee FC Twente-supporters aan bij duel met FC Utrecht Lees ook

Beiden zaten in een vak op de tweede ring. "Ze zijn op kaarten van een andere persoon binnengekomen", laat een woordvoerder van FC Twente weten aan de Tubantia. FC Twente gaat met die personen in gesprek. Over een straf valt nog weinig te melden, omdat niet duidelijk is of de personen die de kaarten uitleenden wisten van het stadionverbod.

Politiewoordvoerder Chantal Westerhoff vertelt over het camerasysteem dat de twee betrapte: "Er zijn overal in het stadion camera’s die vanuit alle hoeken vastleggen wat er in het stadion gebeurt. Twente wil baas zijn in eigen huis. Zulke bezoekers hebben niet voor niets een stadionverbod. Wij en de club zijn daar scherp op. De camera’s maken haarscherpe beelden. Er kan tot op een pasfotootje nauwkeurig worden ingezoomd", weet zij bij TC Tubantia.

Stewards van de club zijn naar de mannen toegegaan en vroegen hen het stadion te verlaten, wat zonder incidenten verliep. Westerhoff: "Dat gebeurde zonder problemen. De twee werkten goed mee." Een boete behoort tot de mogelijke straffen.

Lees meer:
0 reacties