Twee FC Twente-spelers bekritiseerd: "Zij geven gewoon niet thuis"

FC Twente verloor afgelopen zondag met 2-1 in de Johan Cruijff ArenA van Ajax. Analist en oud-trainer Jan van Staa is zwaar teleurgesteld in het spel van de Tukkers. Hij vond het tempo in de eerste helft te laag, maar is vooral niet te spreken over de tweede helft van FC Twente.

"Je hebt geen flair en geen druk naar voren, wat ze in thuisduels wel hebben", zegt Van Staa bij De Oosttribune. "Maar wat was het strijdplan dan? Eerst even afwachten in het begin, en toen was het een laag tempo. Ze hadden de controle."

De oud-trainer vervolgt: "Dan scoor je een geweldig doelpunt, en hoop je dat ze doordrukken. Maar in de tweede helft was er geen agressie naar voren, tot de laatste tien minuten. Dan haal je in één keer wel het niveau. Toen hadden ze ook zomaar nog 2-2 kunnen maken. Maar het was er gewoon niet in de tweede helft, ondermaats."

Daan Rots miste bij de 1-1 een grote kans. De Ajax-doelman werkte de bal niet goed weg, waarna de aanvaller eigenlijk zo binnen had kunnen schieten. Rots schoot over en was zeer kritisch op zichzelf. Van Staa: "Zo kritisch moet je ook zijn als je bij de top speelt. Deze bal kan je er, met een beetje gevoel, gewoon inleggen."

"Op zijn niveau moet dat. Maar als je ziet hoe hij die bal weglegt, waar die eerste goal uitkomt... Geweldig", vervolgt de analist. "Er zijn maar weinig die dat hebben. Maar bij deze bal zat weinig gevoel. FC Twente was gewoon zichzelf niet, voor hele lange periodes in de tweede helft. Dat is doodzonde, want het was onnodig. Als je de eerste helft ziet, dan zie je wel aardig combinatiespel. Maar het ging wel op een heel laag tempo."

"Ze dwingen die kansen niet af. Hoeveel kansen zijn er nou geweest in de eerste helft? Te weinig, met het overwicht dat FC Twente had. Ajax zakte gewoon terug op eigen helft, die hebben het initiatief bij FC Twente neergelegd", aldus Van Staa.

Collega Tijmen van Wissing is vooral kritisch op twee FC Twente-spelers. "De mensen die het vooral deden in de eerste fase van het seizoen, met name Sem Steijn met zijn twaalf doelpunten, en Michel Vlap met zijn acties, die geven op dit moment gewoon niet thuis. Dat kan, maar trainer Joseph Oosting houdt nog steeds aan ze vast", aldus Van Wissing.

Lees meer:
0 reacties