Tweetal niet mee met FC Twente: "Het is meer dan een signaal"

Yegoian (midden) en Sybrandy (links) in actie, Kjölö kijkt toe
Yegoian (midden) en Sybrandy (links) in actie, Kjölö kijkt toe Foto: © Pro Shots

Joseph Oosting heeft Irakli Yegoian en Sander Sybrandy niet meegenomen op het trainingskamp in Spanje. De twee spelers zijn in het bezit van een profcontract, maar vallen nu dus buiten de boot.

Dat is een signaal, zo vindt clubwatcher Leon ten Voorde. "De profsport is hard. Yegoian en Sybrandy hebben allebei een profcontract, maar zijn niet geselecteerd voor dit trainingskamp. Dat is toch ook wel weer een signaal", zegt hij in de podcast De Ballen Verstand. Oosting koos ervoor om jeugdspelers Lucas Vennegoor of Hesselink, Harry Kuster, Benjamin Nagel en Jort Ribbers mee te nemen naar Olivia.

Of dat een signaal is dat Yegoian en Sybrandy beter hun best moeten doen? "Het wil niet altijd zeggen dat het met beter je best doen te maken heeft, maar het heeft wel te maken met een bepaalde ontwikkeling en hoe trainers naar bepaalde spelers kijken. Daar moet je ook een beetje geluk mee hebben."

Ten Voorde gaat verder: "Voor die jongens is het misschien wel een moment om toch te gaan kijken: wij komen niet verder..." Of een verhuur een optie is voor het tweetal? "Is er voor dat soort jongens belangstelling? Het wordt er bij Twente denk ik niet makkelijker op. Het is meer dan een signaal, zo eerlijk moet je zijn."

Lees meer:
0 reacties