Twente-fan in beroep tegen stadionverbod: "Dat is toch niet eerlijk?"

Politie grijpt in bij FC Twente - Hammarby
Politie grijpt in bij FC Twente - Hammarby Foto: © Pro Shots

Meer dan veertig FC Twente-fans kregen in februari te horen dat ze een stadionverbod zouden krijgen, vanwege hun betrokkenheid bij de rellen na de thuiswedstrijd tegen Hammarby IF. Een 19-jarige supporter was het niet eens met die straf en stond eerder deze week voor de bezwarencommissie van de gemeente om tegen de straf in te gaan.

De jonge supporter kreeg een stadionverbod, een levenslang gebiedsverbod en krijgt mogelijk nog een straf van justitie. De FC Twente-fan ontkent dat hij klappen heeft uitgedeeld na de wedstrijd. Hij zou zonder opzet betrokken zijn geraakt bij de rellen. Na een toiletbezoek keerde hij midden in de chaos terug. Volgens de politie rende de fan echter achter Zweedse fans aan en deelde hij klappen uit. Hij zou daarna lachend een high five hebben gegeven aan medesupporters.

"Ik kreeg zomaar een klap aan mijn bek. Dat is toch niet eerlijk?", zo vertelt de FC Twente-fan voor de bezwarencommissie, geciteerd door Tubantia. De advocaat van de FC Twente-supporter laat weten dat de fan zichzelf verdedigde. "Dat was zelfverdediging. Hij kreeg een klap in zijn gezicht en een duw. Hij hield er een hersenschudding aan over." De advocaat ging ook nog in op de high five. "Dat was opluchting, omdat hij bekenden tegenkwam."

Lees meer:
0 reacties