Twente-fans boycotten Feyenoord: "Daar is veel dramatisch geregeld"

FC Twente-fans in Vak-P bij de thuiswedstrijd tegen PSV
FC Twente-fans in Vak-P bij de thuiswedstrijd tegen PSV Foto: © Pro Shots

FC Twente neemt het zondag in Rotterdam op tegen Feyenoord. Het onderlinge verschil tussen beide clubs is slechts één punt in het voordeel van de Rotterdammers. FC Twente zal proberen over Feyenoord heen te gaan, maar moet dit doen zonder de steun van de supporters. Het uitvak in De Kuip blijft leeg.

"Normaal zitten daar 1.200 Twente-supporters", zegt Ten Voorde in De Ballen Verstand van de TC Tubantia. "Die maken altijd veel lawaai en voeren vaak ook de boventoon in de Kuip. Alle supportersgeledingen hebben een collectief besluit genomen om dit jaar niet naar de Kuip te gaan. Er zit niemand van FC Twente in de Kuip."

"Een reden daarvan is dat er vorig jaar twee bussen zijn teruggestuurd omdat er te weinig parkeerplaats was", gaat de journalist verder. "Er kunnen maar een bepaald aan tal bussen staan en daar is waarschijnlijk in de organisatie iets misgegaan. Heel amateuristisch natuurlijk. Het heeft er ook mee te maken dat ze de politie in Rotterdam vrij agressief vinden en de bussen heel vroeg moeten vertrekken. Sommige bussen hebben vorig jaar op het wisselpunt wel twee tot drie uur moeten wachten. Dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor het gevoel. Ze gaan dus niet naar Rotterdam."

Ten Voorde heeft er gemengde gevoelens bij. "Ik snap aan de ene kant dat je een statement maakt, aan de nadere kant zijn het ook supporters die zich misdragen hebben vorig jaar", beseft hij. "Het enige dat je er nu mee bereikt is dat de overheid in Rotterdam handenwrijvend zit te denken: gelukkig, geen 1.200 Tukkers hier naar toe. Ik snap dat je een statement wil maken, maar wie help je ermee?"

"Veel is natuurlijk dramatisch geregeld daar. Twente-supporters zijn vorig jaar ook het gevecht aan gegaan met de politie. Daar moet je hard tegen optreden en die hebben geen recht van spreken. Ik denk dat de gewone supporter die echt voor de wedstrijd kwam, de aanloop naar de wedstrijd heel vervelend is geweest. Dat je denkt: dit wil ik geen tweede keer. Hiervoor ga ik niet naar een uitwedstrijd, dan ga ik wel lekker op de bank liggen en met een biertje naar die wedstrijd kijken", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/02
FC Groningen
16:45
FC Twente
zo
12/02
FC Twente
16:45
FC Volendam
zo
19/02
Go Ahead Eagles
14:30
FC Twente
zo
26/02
PSV
16:45
FC Twente
za
4/03
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 AZ 19 16 40
3 PSV 19 24 38
4 Ajax 19 30 37
5 FC Twente 19 19 36
6 Sparta Rotterdam 19 13 33
7 FC Utrecht 19 1 30
8 SC Heerenveen 19 -1 27
Bekijk de hele stand