Twente heeft geduld met derde keeper: "Voor Sam een mooie ervaring"

Keepers van Twente begeleid door Mees Hilgers
Keepers van Twente begeleid door Mees Hilgers Foto: © Pro Shots

Tijdens de eerste wedstrijd in de voorbereiding tegen Bon Boys verdedigde Sam Karssies in de tweede helft het doel bij FC Twente. De keeper komt van de Twente/Heracles Academie en fungeert momenteel als derde keeper achter Lars Unnerstal en Premyslaw Tyton.

"Jeffrey de Lange had kunnen blijven als derde keeper", zo gaf technisch directeur Jan Streuer eerder aan. "Sam Karssies, die er nu ook bijzit, is voor nu de derde keeper. Maar misschien komt daar nog iemand bij, maar daar zit geen haast bij.” De Lange is vertrokken naar Deventer waar hij bij Go Ahead Eagles het doel zal gaan verdedigen.

Ron Jans gaf zaterdag, na de wedstrijd tegen Bon Boys, voor de camera van 1Twente Enschede aan dat hij blij is dat hij Sam Karssies een helft kon laten keepen. "We hebben een planning gemaakt voor de voorbereiding. De wedstrijden zullen verdeeld worden tussen Lars Unnerstall en Przemyslaw Tyton", zo verklaart de trainer van FC Twente. "Voor Sam is het een geweldig moment om toch even te keepen. Hij was er aangenaam door verrast, als dat kan dat moet je hem ook gunnen. Beide keepers hebben geen bal tegen hoeven houden. Voor Sam is dit een mooie ervaring.“

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
zo 11 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
8 FC Utrecht 1 0 1
Bekijk de hele stand