Twijfels over Schreuder: "Bij FC Twente nog de erfenis van Alfred"

Richard Witschge, Dick Schreuder en Alfred Schreuder
Richard Witschge, Dick Schreuder en Alfred Schreuder Foto: © Pro Shots

Dick Schreuder greep met PEC Zwolle op doelsaldo naast de titel in de Keuken Kampioen Divisie, maar hij werd woensdagavond wel verkozen tot beste trainer op het tweede niveau van Nederland. Voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa is benieuwd of Schreuder met PEC Zwolle de Eredivisie ingaat.

"Hij is wel een interessante trainer", zegt Van Staa bij De Oosttribune. "Laten we dat voorop stellen gezien zijn speelstijl en hoe hij over voetbal denkt. Maar zijn er in Nederland veel keuzes dan?"

FC Twente-watcher Tijmen van Wissing weet dat er twijfels zijn over Schreuder. "Ik zou er als club in Nederland altijd voor kiezen, maar ik denk dat de grootste angst is dat het een Barnevelder is. Dat speelt echt mee bij clubs. Dat klinkt gek, maar bij FC Twente hebben ze er ook over nagedacht, maar uiteindelijk hebben ze toch voor Oosting gekozen. Ik denk dat het type mens daarin meespeelt", aldus Van Wissing, die aangeeft dat zijn broer Alfred al bij FC Twente werkzaam is geweest.

"Bij FC Twente hebben ze ook nog de erfenis van Alfred Schreuder", vervolgt Van Wissing. "Maar het is wel een eigenaardige man hoor. Hij heeft niet voor niets met vijf clubs gesproken en hij heeft zijn eigen groepje om zich heen. Het is ook niet zo dat hij zo meegaand is als wij drie hier aan tafel. Het is een vreemde snoeshaan, maar het is wel een hele goede trainer."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand