Twijfels over Van Wolfswinkel: "Aardige jongen, maar vlees noch vis"

Ricky van Wolfswinkel
Ricky van Wolfswinkel Foto: © Pro Shots

Sander Schimmelpenninck schoof dinsdagavond voor het eerst aan tafel bij de mannen van Vandaag Inside. "Ik vond ze reuze meevallen", zo concludeerde de opiniemaker uit Diepenheim na afloop.

In zijn column in de Volkskrant haalde Schimmelpenninck uit naar de bewoners van zijn geboorteregio en bestempelde de mensen als angstaanjagend eenvormig en populistisch rechts. Aan tafel bij Vandaag Inside nuanceerde hij deze uitspraak. "Het zijn generalisaties. Je kunt geen column schrijven zonder te generaliseren. Ik vind het altijd merkwaardig dat iedereen zich op zoiets opeens persoonlijk aangesproken voelt. Plus: als ik schrijf dat het platteland naar extreemrechts begint te hangen, is dat feitelijk ook gewoon zo."

Schimmelpenninck gaf eerder aan dat hij ooit de voorzitter van FC Twente wil worden. Nu hij in Zweden woont lijkt dit streven ver weg. "Poeh ja, dat kom al best dichtbij, haha", zo lacht hij om zijn voornemen. "Je weet nooit hoe het leven loopt, maar ik woon nu in Zweden en ben een Göteborger. Dat is trouwens ook best een mooie club. Maar ik kijk nog wel elke wedstrijd van FC Twente.”

"Ik ben een tevreden fan, maar had wel wat kritische noten rondom de wedstrijd tegen Fiorentina", zo stelt de presentator. "De hele sfeer vind ik dan een beetje te gekunsteld worden, te opgefokt. En de spits is niet zo goed. Van Wolfswinkel lijkt me best een aardige jongen hoor, maar het is vlees noch vis. Een nieuwe spits kunnen we wel gebruiken.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand