Tyton geeft advies aan FC Twente-spelers: "Dat is ook belangrijk"

Przemyslaw Tyton stond tegen Vitesse dit seizoen voor het eerst onder de lat bij FC Twente. De Poolse doelman wordt in een documentaire gevraagd of hij in bepaalde zin hoopt dat Lars Unnerstall soms ontbreekt bij de eerste selectie. Dit zou voor Tyton namelijk vaker een basisplaats betekenen.

"Ik wacht daar niet op en dat is ook niet de insteek", zegt Tyton in ESPN Special 'De keepers van FC Twente'. "Als er iets gebeurd, dan moet ik er staan. Dat is altijd, ook tijdens het trainen. Ik bereid me hetzelfde voor, of ik nou eerste of vierde keeper ben." Bij FC Twente is Tyton de oudste speler van de selectie. "Dat is alleen niet het goede woord, meest ervaren zou ik zeggen. Ik ben namelijk nog steeds fit en ik voel me erg goed."

De Poolse keeper geeft zijn medespelers graag advies, en heeft daarom ook een belangrijke rol binnen het team. "Tijdens je carrière verandert je positie in een team. Ik probeer nu mijn ervaring op een goede manier aan alle jonge jongens in het team te delen, dat is ook belangrijk."

"Ik praat dus niet alleen maar met de keepers, maar ook met de spelers. Ze krijgen allemaal hulp van me. Als ze er voor open staan, dan deel ik mijn ervaring en geef ik ze advies", aldus Tyton.

Lees meer:
0 reacties