Tzolis en Fortuna Düsseldorf geven zekere promotie alsnog weg

Christos Tzolis tegen Bochum
Christos Tzolis tegen Bochum Foto: © BSR Agency

Het seizoen van Christos Tzolis is maandagavond op een zure manier geëindigd. De Griekse aanvaller, die vorig jaar een half jaar op huurbasis speelde voor FC Twente, greep naast promotie naar de Bundesliga.

Zijn club, Fortuna Düsseldorf, won de heenwedstrijd in de finale van de play-offs nog met 0-3 bij VfL Bochum. In de terugwedstrijd ging het echter fout voor Tzolis en zijn teamgenoten. Bochum kwam helemaal terug, en na negentig minuten stond er een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat betekende dat er verlengd moest gaan worden. In de extra tijd kwamen beide ploegen niet tot scoren.

Er volgde een strafschoppenserie, die uiteindelijk gewonnen werd door Bochum. Ook Tzolis moest een penalty nemen. De oud-aanvaller van FC Twente wist te scoren, maar het bleek dus niet genoeg. Takashi Uchino schoot de zevende penalty hoog over, waardoor niet Fortuna Düsseldorf, maar Bochum (net als dit seizoen) weer in de Bundesliga speelt.

Tzolis werd dit seizoen door Fortuna Düsseldorf gehuurd door Norwich City. De Duitse club heeft een optie tot koop weten te bedingen in het huurcontract. Of Fortuna deze optie ook gaat lichten, is nog niet bekend. Tzolis werd met 22 doelpunten topscorer van de club, en hij werd gedeeld topscorer in de 2. Bundesliga. 

Lees meer:
0 reacties