Tzolis schept verwachtingen: "Wonderboy van het Griekse voetbal"

Christos Tzolis in het FC Twente-shirt
Christos Tzolis in het FC Twente-shirt Foto: © Pro Shots

FC Twente huurde deze zomer Christos Tzolis van Norwich City. Clubwatcher Leon ten Voorde heeft hoge verwachtingen van de Griekse aanvaller, helemaal nadat hij op vakantie is geweest in het Zuid-Europese land.

"Ik landde in de stad waar onze nieuwe Griekse held van FC Twente furore heeft gemaakt, in Thessaloniki", vertelt Ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand. "Een beetje op de dag dat FC Twente hem contracteerde, landde ik daar. Als je dan vertelt dat je uit Nederland komt, poeh..."

Ten Voorde raakte in gesprek met meerdere Griekse taxichauffeurs. "Die zijn allemaal onder de indruk van Tzolis. Zelfs een jongen die heel veel van het Nederlandse voetbal wist en überhaupt veel van Nederland, die zei: Dit is de wonderboy van het Griekse voetbal. Hij was geen fan van PAOK, maar van de aartsrivaal Aris", aldus Ten Voorde.

De journalist van Tubantia kreeg van de Griekse jongen meer te horen over Tzolis, die eerder bij PAOK Saloniki speelde. "Hij is te vroeg naar Engeland gegaan. Hij is nog niet klaar voor de Premier League bij een club die moest struggelen om te overleven, zei hij. Maar de Eredivisie is een ideaal podium en daar ga je heel veel plezier van beleven. Dus we gaan het zien."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand