UEFA komt met nieuwe manier van loten voor Europees voetbal

De Champions League trofee
De Champions League trofee Foto: © Pro Shots

FC Twente mag zich komend seizoen melden in de voorronde van de Champions League. De loting zal echter anders gaan dan voorheen.

FC Twente is sowieso al verzekerd van een half jaar Europees voetbal. Mochten ze het niet halen in de Champions League, stromen ze namelijk af naar de competitiefase van de Europa League. Mochten de Tukkers wel beide voorrondes overleven, dan gaan ze naar de competitiefase van de Champions League.

De loting zal dan echter wel anders zijn dan het klassieke trekken van balletjes. In de nieuwe opzet van de Europese toernooien zou een handmatige loting uren kunnen duren. Om lange lotingen te voorkomen, maakt de UEFA nu gebruik van een supercomputer om het proces te automatiseren.

Door de nieuwe opzet worden 36 clubs over vier potten van negen verdeeld. Iedereen wordt aan acht tegenstanders gekoppeld. Je mag natuurlijk niet acht keer tegen dezelfde ploeg spelen, waardoor een handmatige loting uren had kunnen duren. In de voorronde gaat het slechts om een paar clubs, dus die loting wordt nog wel handmatig gedaan.

Lees meer:
0 reacties