Ugalde: "Alles is gemakkelijker geworden sinds ik bij Twente speel"

Manfred Ugalde
Manfred Ugalde Foto: © Pro Shots

Op zijn achttiende verruilde Manfred Ugalde Costa Rica voor Lommel SK, een van de clubs van de City Group. In België was de jonge aanvaller een jaar alleen, inmiddels woont hij samen met zijn vriendin in Enschede.

"Het was zo raar allemaal. De mensen waren anders dan in Costa Rica, de taal was een probleem. Ik sprak amper Engels en snapte vrijwel niets van de wereld om me heen", geeft de aanvaller aan over zijn tijd in België. "Er waren in Lommel heus wel mensen die zich om mij bekommerden. En ook met Manchester City was er geregeld contact. Maar uiteindelijk ben je toch veel op jezelf aangewezen. Ik ben één jaar alleen geweest in Lommel. In de winterstop kon ik wel even terug naar Costa Rica."

Uiteindelijk kwam Ugalde bij FC Twente terecht. "Uiteindelijk heeft die periode me ook heel veel gebracht. Ik ben er mentaal nog sterker door geworden. Alles is gemakkelijker geworden sinds ik bij FC Twente speel. Mijn teamgenoten, de stafleden, de supporters; vanaf de eerste dag dat ik hier als huurspeler binnenkwam, hebben ze me zo goed opgevangen. Daarvoor ben ik ze allemaal dankbaar", zegt hij in Voetbal International.

Of de Costa Ricaan baalt dat hij niet bij City speelt? "Ach, ik weet hoe het werkt. City heeft keus uit zoveel spelers. Ze kunnen kopen wie ze willen. Op mijn plek hebben ze Haaland al staan. Ook wel een aardige spits. Misschien kan ik ooit, via een omweg, alsnog bij City komen. Maar ik ben heel blij dat ik nu bij FC Twente ben", zegt Ugalde, die in Enschede samen is met zijn vriendin. "We zijn lang zonder elkaar geweest, maar zijn nu heel gelukkig in Enschede.

"Ze is een grote steun voor mij. Het leven hier is heel anders dan ik gewend was in Costa Rica. Rustiger, soberder. Maar dat is niet erg. Ik ben hier om te voetballen. Maar ik mis mijn land nog wel. Het weer, het eten, de mensen. En vooral mijn familie. Alleen mijn vader is hier één keer op bezoek geweest", besluit de spits.

Lees meer:
0 reacties