Ugalde blijft in Enschede: ''Hebben hier zelf niets mee te maken''

ugaldegoalOP.jpg
ugaldegoalOP.jpg Foto: © Geen

Manfred Ugalde bezorgde FC Twente afgelopen vrijdag een punt in de uitwedstrijd tegen FC Groningen. De invaller tekende in de tweede helft voor de 1-1.

"We hebben nu een beetje geëxperimenteerd met Ugalde op '10' onder Van Wolfswinkel", blikt trainer Ron Jans terug voor de camera van RTV Oost. "Omdat zij met vijf verdedigers gingen spelen, was dat alleen maar goed. Ugalde bewees ook dat het een goede keus was."

Jans is zeer tevreden over Ugalde. "Vanaf dag één gaat het er gewoon om hoe je uit je ogen kijkt en alles beleeft", geeft hij aan. "Hij is enorm op zijn plek en voelt zich gewaardeerd, daar krijg je zoveel voor terug. Die jongen werkt keihard, die informatie had ik van tevoren. Maar dat hij zo hard zou werken, had ik gewoon niet verwacht. Hij is ook heel slim in het gebruiken van z'n lichaam."

Ugalde blijft deze week overigens in Nederland, omdat hij zich voorlopig niet beschikbaar stelt voor de nationale ploeg van Costa Rica. Daar heeft Jans geen rol in gespeeld. "Ik las het en de dag erna kwam hij bij mij. Hij had alles via Google Translate laten vertalen. Hij was het meest gegriefd dat de coach in de pers, zonder hem in te lichten, dingen had gezegd dat hij er nog niet aan toe was en in de duels nog te licht."

"Dan kom je aan zijn eer. Dus hij heeft zelf afgezegd", aldus Jans, die er niet van baalt dat Ugalde blijft. "Hij moet dan ook weer de hele oceaan over en weer terug met een jetlag en dat soort dingen. Dus ik denk dat het voor ons niet verkeerd is, maar we hebben hier zelf niets mee te maken en ik ook niet."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 5 feb. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 13 feb. 2022, 16:45
Eredivisie
Ajax -
-
FC Twente -
zo 20 feb. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Go Ahead Eagles -
vr 25 feb. 2022, 20:00
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
FC Twente -
zo 6 mrt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 20 22 46
3 Feyenoord 20 27 42
4 FC Twente 20 9 38
5 AZ 20 13 36
6 Vitesse 20 -1 36
Bekijk de hele stand