Ugalde: "Elke speler stapt met dezelfde droom in het vliegtuig"

Manfred Ugalde
Manfred Ugalde Foto: © Pro Shots

Manfred Ugalde werd door FC Twente overgenomen van Manchester City. Hoe kwam de jonge Costa Ricaanse aanvaller daar terecht?

"Ze hebben scouts in Latijns-Amerika, die zoeken naar de beste spelers van de nationale competities. Ik woonde inmiddels op mezelf en was in mijn appartement toen mijn telefoon ging. Mijn zaakwaarnemer belde om te zeggen dat hij een paar opties voor me had. Eén daarvan was de City Group. Wat is dat dan?, vroeg ik hem. De scouts hadden hem het hele plaatje geschetst, over spelers die kunnen doorgroeien in een netwerk van clubs", opent Ugalde in gesprek met Voetbal International.

Daarna ging het snel. "Ik was snel overtuigd. Mijn doel werd natuurlijk om door te dringen tot de hoogste tree. Manchester City, de club van Agüero. Ik wist wel dat er elk jaar heel veel talenten worden aangetrokken door de City Group, dat lang niet iedereen de Premier League haalt, maar elke speler zal met dezelfde droom in het vliegtuig stappen."

Vervolgens speelde hij bij Lommel SK. "Klopt, daar heb ik de mensen van de City Group ontmoet. Ik sloot in België gelijk aan bij Lommel SK, één van hun clubs. De selectie was al in voorbereiding op het seizoen, dus ik stond meteen op het voetbalveld."

Lees meer:
0 reacties