Ugalde over nieuwe rol: "Als spits is dat iets dat wel steekt"

Manfred Ugalde
Manfred Ugalde Foto: © Pro Shots

Manfred Ugalde werd deze zomer de duurste aankoop van FC Twente in de afgelopen 10 jaar. In gesprek met Voetbal International praat hij over dat prijskaartje en zijn veranderde rol in Enschede.

Of zijn prijskaartje extra druk met zich meebrengt? "Nee, daar heb ik geen last van. Hoge verwachtingen ben ik gewend. Ik houd me niet bezig met geld, of met wat mensen over me zeggen. In mijn hoofd ben ik alleen maar bezig met voetbal."

Ugalde maakte vorig seizoen naam door zijn efficiëntie voor de goal. Dit seizoen verloopt het scoren hem wat moeizamer, maar dat heeft volgens de spits een reden. "Klopt, ik heb nu een andere rol. Toen Joseph Oosting trainer werd, heeft hij daarover met me gesproken. Hij vraagt me meer mee te doen. Ik voel me nu belangrijker voor het team. Heb meer balcontacten, draag meer bij aan ons combinatiespel. Als ik me laat zakken, dan trek ik verdedigers met me mee. Zo ontstaat er ruimte voorin, waarvan ploeggenoten kunnen profiteren. Daardoor scoor ikzelf wel minder dan hiervoor."

De spits ziet dat als zijn volgend punt van ontwikkeling. "Voor een spits is dat iets wat wel steekt. Misschien moet ik nog een iets betere balans vinden tussen meevoetballen en aanwezig zijn in het strafschopgebied. Maar de trainer is tevreden en als team draaien we goed. Dat is het belangrijkste."

Lees meer:
0 reacties