Ugalde-transfer leverde gemeente mega-bedrag op: "Heel veel geld"

Manfred Ugalde
Manfred Ugalde Foto: © Pro Shots

FC Twente heeft héél veel geld aan de gemeente van Enschede moeten betalen na de transfer van Manfred Ugalde. Spartak Moskou betaalde vijftien miljoen euro voor de aanvaller.

"We hebben al gemeld dat FC Twente bij transfers boven een bepaald bedrag een percentage moet afstaan aan de gemeente. Dat is een blok aan het been, want daardoor kun je nooit echt klappers maken. Je moet constant terugbetalen, wat overigens terecht is", opent Ten Voorde bij De Ballen Verstand van TC Tubantia.

"Maar daardoor kun je geen stappen maken, ondanks kapitalen op het veld. Uit die stukken van de gemeente blijkt dat FC Twente 1,3 miljoen euro van de transfersom van Ugalde heeft terug moeten betalen aan de gemeente en dat is heel veel geld", vervolgt Ten Voorde.

Nu heeft FC Twente die last niet meer. "Zo kun je als club nooit groeien. Ze zijn nu om de tafel gegaan met het college. Vijf jaar lang gaat FC Twente nu iets meer dan drie ton per jaar terugbetalen. Dat is een enorme verlichting van de lasten waardoor je echt kunt spreken van kapitaal op het veld."

Lees meer:
0 reacties