Uitstekende start van Kjølø: "Niet verwacht zoveel minuten te maken"

Mathias Kjølø kwam deze zomer over van PSV. De bescheiden middenvelder maakte de afgelopen twee wedstrijden deel uit van het basisteam van FC Twente. De Noor had weinig tijd nodig om te wennen in de hoofdmacht en liet uitstekend spel zien.

Kjølø is blij dat hij de afgelopen twee wedstrijden in de basis heeft kunnen spelen. "Alleen maar mooi", zo kijkt Kjølø terug. "Het altijd mooi om minuten te maken bij FC Twente. Ik denk dat ik prima heb gespeeld. Ik moet gewoon blijven doorgaan, hard blijven werken zoals ik elke dag doe."

De Noor is deze zomer naar Enschede gekomen met de verwachting om zichzelf te kunnen ontwikkelen. "Mijn eerste doel was om de eerste ploeg te halen, daarvoor was FC Twente een goede club voor mij", zo legt hij uit aan 1Twente Enschede. "Ik denk hier een mooie stap te kunnen maken en me goed te kunnen ontwikkelen. Daarom heb ik voor FC Twente gekozen. Ik voel me gewoon thuis hier."

Gezien het niveau van de andere controlerende middenvelders kwam een basisplek voor Kjølø onverwacht. "Dat was niet de eerste bedoeling voor mij. Ik weet dat Zerrouki, Sadilek en Brama goede middenvelders zijn. Mijn doelstelling was om zoveel mogelijk minuten te maken in het eerste seizoen en dan kunnen we verder kijken. Ik had niet verwacht zoveel minuten te maken."

Vooral tegen PSV oogste de middenvelder veel lof. FC Twente wist de slag op het middenveld van de ploeg uit Eindhoven te winnen met een geïmproviseerd middenveld. "Tegen PSV was een hele bijzondere wedstrijd omdat ik vijf jaar bij PSV heb gespeeld. Misschien dat ik wat meer had moeten lopen of meer had moeten doen, maar dat voelde ik niet. Ik voelde me helemaal rustig en deed mijn eigen dingen, als ik dat doe, speel ik goed."

Manfred Ugalde

FC Twente wint voor 50.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in en kies na de registratie voor de Odds Boost op FC Twente!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand