'Unnerstall hoort in selectie Duitsland': "Hij is fantastisch"

Lars Unnerstall speelde namens FC Twente tegen PSV eens te meer een zeer puike wedstrijd. FC Twente mag zich gelukkig prijzen met de 33-jarige doelman die bereidwillig de overstap naar Enschede maakte.

Ook voormalig FC Twente-verdediger Niels Overweg zag de keeper presteren. "Dat heb ik al vanaf het begin dat die man daar stond bij FC Twente. Onverslaanbaar. Ik begrijp ook niet dat PSV hem heeft laten gaan. Ik begrijp dat niet. Daar moet iets geweest zijn, dat kan niet anders", opent hij bij Voetbaltijd.

René Wagelaar sluit zich daarbij aan. "Klopt, anders doe je zo'n keeper niet weg." Overweg: "Je hoort hem er nooit over en je hoort PSV er nooit over. Er moet iets geweest zijn. Dat kan niet anders. Maar hij is fantastisch. Ik begrijp ook niet dat hij nooit is geselecteerd voor de Duitse selectie. Er moet iets zijn. Heel vreemd."

"Misschien is hij wel teveel zichzelf", zegt Wagelaar. "Hij zat een keer bij ons en toen vroeg Mick of hij naar de zandbak wilde. Toen zei hij: voor nog geen 50 miljoen. Hij vindt dit mooi. Het is geen voetballer als je begrijpt wat ik bedoel. Hij kan wel eens anders zijn dan de gemiddelde en dan val je buiten de boot."

Keepers worden vaak weggezet als bijzondere gasten. Presentator Mick van Halst heeft dat gevoel totaal niet bij Unnerstall. "Maar je hoort hem ook niet, ook niet buiten het veld", vervolgt overweg. "Hij doet, tussen aanhalingstekens, zijn werk, zijn hobby, en het is klaar." Hij maakte bij FC Twente een soortgelijke situatie mee.

Lees meer:
0 reacties