Unnerstall legt uit: "Hij was bang dat ik ze doodknuffelde, haha"

Lars Unnerstall maakt zich breed
Lars Unnerstall maakt zich breed Foto: © Pro Shots

Lars Unnerstall heeft het nog altijd uitstekend naar zijn zin bij FC Twente. De Duitse doelman, die afgelopen weekend ziek was en daardoor de thuiswedstrijd tegen Vitesse moest missen, is blij dat hij profvoetballer is geworden door zijn uitstekende mentaliteit.

"Het is me zeker niet komen aanwaaien", legt hij uit in gesprek met Tubantia. "Ik vind ook dat jonge spelers best veel mogen doen. Aan de andere kant moet je ook een bepaalde grens bewaken. Toen ik jong was, deed ik zelfs te veel. Nu weet ik dat het ook belangrijk is om je rust te pakken en je hoofd leeg te maken als je vrij bent. Vroeger voelde ik mij dan schuldig en dan ging ik toch weer wat voor mezelf doen", blikt Unnerstall terug.

"Wat ik nog wel steeds doe, is yoga. Voor mijn lichaam is het heel belangrijk dat ik twee keer in de week bepaalde oefeningen doe", vervolgt de routinier, die al op jonge leeftijd erg lang was. "Ik ben altijd de grootste van de klas en de voetbalploeg geweest. Mijn vader zei wel eens dat hij altijd heel goed moest opletten toen ik als jochie van 2, 3 jaar andere kinderen knuffelde", lacht Unnerstall.

"Die kinderen waren van dezelfde leeftijd, maar stukken kleiner en lichter", constateert hij. "Hij was bang dat ik ze met mijn grote armen doodknuffelde, haha.
Naast het voetballen heb ik vrij lang getennist. Ik was zeker niet slecht. Door mijn lengte had ik een goede service en reikwijdte. Toen Preussen Münster me scoutte, moest ik een keuze maken", besluit Unnerstall.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/02
FC Groningen
16:45
FC Twente
zo
12/02
FC Twente
16:45
FC Volendam
zo
19/02
Go Ahead Eagles
14:30
FC Twente
zo
26/02
PSV
16:45
FC Twente
za
4/03
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 AZ 19 16 40
3 PSV 19 24 38
4 Ajax 19 30 37
5 FC Twente 19 19 36
6 Sparta Rotterdam 19 13 33
7 FC Utrecht 19 1 30
8 SC Heerenveen 19 -1 27
Bekijk de hele stand