Unnerstall oogst lof: "Bijna acht doelpunten minder om de oren"

Lars Unnerstall in het paars
Lars Unnerstall in het paars Foto: © Pro Shots

Lars Unnerstall staat in het 'Team of the Season' op de website van ESPN. Sam Planting is onder de indruk van de Duitse doelman, die de laatste competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle (1-2) wel aan zich voorbij moest laten gaan. 

"Hoewel Walter Benitez een uitermate succesvol jaar kende bij de kampioen, waarin hij de clean sheets aaneenreeg, moet zelfs de Argentijnse goalie op data-vlak het hoofd buigen voor Lars Unnerstall", schrijft hij. "De ruildeal die de Duitser van PSV naar FC Twente bracht – en Joël Drommel en een flinke transfersom in de tegengestelde richting – vormt een van de fundamenten onder het huidige succes in Enschede", blikt Planting terug. 

"Ook dit seizoen leidt Unnerstall de gehele Eredivisie in ‘voorkomen goals’, een metriek die Opta bijhoudt door het aantal tegendoelpunten af trekken van het totale aantal kansen (gemeten in Expected Goals) die een keeper tussen zijn palen te verwerken kreeg", constateert hij. "Op basis van die meetmethode blijkt Twente bijna acht doelpunten minder om te oren hebben gekregen dan je redelijkerwijs zou mogen verwachten", besluit Planting. De Tukkers kregen dit seizoen in 34 duels echter nog wel 36 tegentreffers. Alleen de twee topclubs PSV (21) en Feyenoord (26) deden het op dat gebied een stuk beter. 

Lees meer:
0 reacties