Unnerstall reageert na ruime zege: "Maar dat is wel een vrouw hè"

Lars Unnerstall in het paars
Lars Unnerstall in het paars Foto: © Pro Shots

FC Twente won afgelopen weekend in eigen huis met 7-2 (!) van FC Volendam en Lars Unnerstall werd na afloop tot 'Speler van het Jaar' verkozen door De Vriendenkring. De Duitse doelman had die prijs echter niet zien aankomen. 

"Ik vond het dit jaar heel verrassend, ja", reageert hij voor de camera van RTV Oost. "Ik had wel andere jongens gezien die daar konden staan: met Semmie (Steijn, red.) hebben we iemand op 'tien' staan die 17 goals heeft gescoord. Daan (Rots, red.) heeft een fantastisch seizoen gedraaid", aldus Unnerstall. 

"Ricky (van Wolfswinkel, red.) is super belangrijk sinds Manfred weg is en ook daarvoor", vervolgt hij. "Mattie (Kjølø, red.) valt misschien nog onder talent van het jaar, maar dat weet ik niet. Hij is ook nog niet zo oud, maar er waren zeker genoeg jongens waarvan ik dacht: die kunnen het worden. Ik weet ook niet wie dit bepaalt, maar het is wel mooi als supporters het zo zien en ik ben er ook trots op om zo'n ding weer op mijn kast te zetten", benadrukt Unnerstall. 

"Alleen vorig seizoen hadden we onder de 30 doelpunten tegen, maar toen is het Gijs Smal geworden. Hij staat achterin en gaf ook nog heel veel assists, dus dat was ook meer dan terecht", constateert de routinier, die na afloop (ook) genoot van het optreden van Jannes. Tijmen van Wissing vraagt zich af of er in Duitsland ook een dergelijke volkszanger is. "Ik ken zo alleen Helene Fischer, maar dat is wel een vrouw hè", lacht hij. 

Lees meer:
0 reacties