Unnerstall Speler van de Week: ''284 minuten zonder tegendoelpunt''

unnerstallFeyenoord.jpg
unnerstallFeyenoord.jpg Foto: © Geen

Lars Unnerstall was zondagmiddag de uitblinker aan Twentse zijde in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. De doelman van FC Twente hield zijn doel schoon en bezorgde FC Twente daardoor een punt.

Unnerstall is na zijn heldenrol tegen Feyenoord verkozen tot VI Speler van de Week. "Feyenoord leverde in De Grolsch Veste liefst negentien doelpogingen, waarvan vijf tussen de palen, maar Unnerstall was zondag simpelweg niet te passeren", schrijft Voetbal International.

"Hij hield voor het derde Eredivisie-duel op rij de nul, de laatste Twente-doelman die dat voor elkaar kreeg was Nick Marsman in 2016", vervolgt het weekblad. "Tel daar het laatste kwartier van de wedstrijd tegen NEC bij op en Unnerstall is al 284 minuten (exclusief blessuretijd) zonder tegendoelpunt."

"Uiteraard verdient het hele team van coach Ron Jans daar complimenten voor de goede defensieve cijfers, maar de hoofdrol van Unnerstall is onmiskenbaar. Alleen Ajax, Feyenoord en FC Utrecht incasseerden tot nu toe minder doelpunten, maar die teams staan per wedstrijd ook beduidend minder schoten op doel toe", aldus VI.

Daarnaast zijn vijf van de achttien tegendoelpunten van FC Twente geïncasseerd zonder Unnerstall onder de lat, namelijk in het uitduel met PSV (5-2). "Van de vaste doelmannen dit seizoen in de Eredivisie heeft alleen Remko Pasveer een hoger reddingspercentage." Unnerstall verrichte dit seizoen 39 reddingen en heeft een reddingspercentage van 74,5 procent. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Voetbal International (@voetbalinternational.nl)