Unnerstall verbloemt problemen: "Twente geeft best veel kansen weg"

Unnerstall, superstar!
Unnerstall, superstar! Foto: © Pro Shots

Nu het eerste blok van wedstrijden in de Eredivisie achter de rug is, kan de balans op worden gemaakt wat betreft de seizoenstart van FC Twente. Jan van Staa maakte voor RTV Oost een tussenrapport op.

Bij aanvang van de competitie zouden vele voetbalvolgers FC Twente ronde de vijfde plek op de ranglijst hebben voorspeld. Toch geeft Jan van Staa aan dat de club uit Enschede nu niet tevreden mag zijn met de huidige klassering. "FC Twente heeft echt wel de nodige punten laten liggen, ze hadden echt een aantal plekken hoger moeten staan", stelt Van Staa. "Ze creëren enorm veel kansen, maar het rendement moet echt omhoog. In de duels met FC Volendam en SC Heerenveen heeft Twente zichzelf echt tekort gedaan. Kijkend naar de stand had er echt meer ingezeten. Als ze willen aansluiten bij de bovenste ploegen moeten er gewoon meer ballen in dat netje."

De ploeg van Ron Jans mag dan wel te weinig scoren, anderszijds kreeg het team slechts vijf doelpunten tegen. "Maar dat is wel een beetje vertekenend, want Unnerstall heeft wel wat tekortkomingen verbloemd", zo vindt Van Staa. "Twente geeft best veel kansen weg. Dat moet niet altijd zo gaan, want Unnerstall kan niet alles tegenhouden. Op defensief vlak kan er gewoon nog heel veel winst geboekt worden."

Ondanks dat er bij FC Twente voldoening heerst omtrent de samenstelling van de spelersgroep, zou Van Staa graag zien dat Jan Streuer in de winterstop toch nog even de transfermarkt gaat aftasten. "Twente kan nog wel wat fysiek gebruiken. Een type Gerrit Nauber van Go Ahead Eagles. Of zoals vroeger, toen Majstorovic nog bij FC Twente speelde. Dan kun je het ook een keer over een andere boeg gooien", zo beëindigt Van Staa.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand