Unnerstall vergeleken met Gordon Banks: "Dat is domweg onmogelijk"

Lars Unnerstall met een geweldige redding op de inzet van Luuk de Jong
Lars Unnerstall met een geweldige redding op de inzet van Luuk de Jong Foto: © BSR Agency

Na afloop van het duel tussen PSV en FC Twente ging het vooral over de afgekeurde goal van Myron Boadu en het optreden van scheidsrechter Joey Kooij. Na de 1-0 nederlaag van FC Twente in Eindhoven werd de fabelachtige redding van Lars Unnerstall op een kopbal van Luuk de Jong bijna vergeten.

Columnist Peter Leijsten heeft het moment nog helder voor de geest. "Bekijkt u vooral nog eens de beelden, in minuut 60", schrijft hij De Limburger. "De voorzet van Johan Bakayoko. Het machtsvertoon van Luuk de Jong in de lucht, gevolgd door de perfecte kopbal. En daarna de ongekende reactiesnelheid en het uitgestoken handje bij Unnerstall. Een reactiesnelheid die bij de olympische finale op de 100 meter geheid tot diskwalificatie zou leiden. Omdat het domweg onmogelijk is dat de oren zó snel na een startschot aan de hersenen het signaal kunnen afgeven dat het lichaam in beweging moet komen."

"Maar het allermooiste van die redding? Het totale ongeloof bij Luuk de Jong, liggend op de grond. Geen goal, slechts een corner", vervolgt Leijsten. "Een goed moment om iedereen er nog maar eens aan te herinneren dat FC Twente Lars Unnerstall drie jaar geleden transfervrij binnenhaalde van PSV en in dezelfde transferwindow zijn eigen doelman Joël Drommel voor 3,5 miljoen verpatste aan datzelfde PSV. Drommel houdt nu al twee jaar de bank warm in Eindhoven. Mag opdraven bij bekerpotjes en af en toe bij Jong PSV. Unnerstall? Beste doelman van de Eredivisie."

Leijsten vond het jammer dat er niet meer aandacht voor de redding was. "In de nasleep van de save van het jaar, eentje die voetbaljournalist Ruud Doevendans – niet de minste, onder meer de biograaf van Jan van Beveren – zondagavond verleidde tot de tweet 'Gordon Banks in het Philips Stadion', blijft het oorverdovend stil. Zelfs in de huiskrant van FC Twente, Tubantia."

Lees meer:
0 reacties