Unnerstall vol lof: "De beste kopper die ik ooit heb meegemaakt"

Lars Unnerstall
Lars Unnerstall Foto: © Pro Shots

FC Twente heeft met Sem Steijn, Mathias Kjølø, Mitchell van Bergen, Manfred Ugalde, Michel Sadilek en Naci Ünüvar veel spelers in de selectie die kleiner zijn dan 175 centimeter. Lars Unnerstall maakt zich echter nauwelijks zorgen vanwege het gebrek aan lengte.

"Huub Stevens zei vaak: je hoeft het kopduel niet altijd te winnen", legt hij uit op de site van Tubantia. "Maar: ‘ich nicht kopfen, er nicht kopfen’. Je moet het lichaam slim gebruiken en dan maakt het niet uit of je 1.60 meter bent, of 1.80. Ook als Naci (Ünüvar, red.) tegen mij aanspringt raak ik uit balans", constateert Unnerstall, die ook beseft dat het belangrijk is om bepaalde situaties (zoals corners, vrije trappen en hoge voorzetten) te voorkomen.

"Verdedigend staan we goed. Je hoeft ook niet groot te zijn om te kunnen koppen. Alles draait om de timing. Kijk naar Ugalde", vervolgt hij. "Hij maakte vorig seizoen een kopgoal en kwam zo hoog van de grond dat ik daar ook niet bij had kunnen komen. Ik speelde bij Düsseldorf met Oliver Fink. Hij was niet groot, maar is met afstand de beste kopper die ik ooit heb meegemaakt. Hij wist altijd precies waar de bal terechtkwam en daar was hij dan bij", besluit Unnerstall, die ook wijst op de selectie van de Tukkers. "Wij hebben allemaal kleine bulldozers op het veld. Ik denk niet dat Michal veel kopduels verliest.”

Lees meer:
0 reacties