Unnerstall wint Speler van het Jaar: "Laten zien dat ik het kan"

Lars Unnerstall is verkozen tot Speler van het Jaar bij FC Twente. De doelman van FC Twente kreeg de prijs maandagavond uit handen van supportersvereniging De Vriendenkring, dat Mees Hilgers uitriep tot Talent van het Jaar.

De prijs kwam voor Unnerstall als een verrassing. "We hebben ook Ricky van Wolfswinkel en andere spelers die het konden worden", vertelt de sluitpost voor de camera van RTV Oost. "Ik vind het gewoon mooi, maar het is dit seizoen een hele goede teamprestatie geweest."

Voor Unnerstall pakte de 'ruil' met PSV-doelman Joël Drommel afgelopen zomer heel goed uit. "Ik vind het gewoon top om te laten zien dat ik het gewoon kan. Ik heb bij PSV een jaar op de bank gezeten en dit seizoen is gewoon geweldig", aldus de Duitser, die niet had verwacht dat hij met FC Twente Europees voetbal zou halen. "Niet in het eerste seizoen. Plaats zeven of acht was wel het doel, maar nu meteen Europa in is een topseizoen."

Unnerstall is niet echt een feestbeest. "Nee, helemaal niet", lacht hij. "Ik houd wel van feesten, maar niet op het podium staan. Ik ga straks rustig naar huis en dan drink ik misschien nog een biertje. Daarna heb ik vakantie. Dan heb ik volgend weekend nog twee bruiloften."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
NEC -
-
FC Twente -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
Bekijk de hele stand