Ünüvar fitter dankzij Dubai: "Kon het zonder moeite bijbenen"

Naci Ünüvar in Spanje
Naci Ünüvar in Spanje Foto: © Pro Shots

Mees Hilgers en Naci Ünüvar, sinds afgelopen zomer samen spelend bij FC Twente, besloten de winterbreak op een alternatieve wijze te besteden. Zij namen het vliegtuig naar Dubai om hier de training voort te zetten.

Tegenover TC Tubantia legt Ünüvar, die van Ajax overkwam uit hij hij daar is beland. "Ik ken een trainer die er al jaren woont en hij heeft een veld voor ons geregeld. Elke dag om 9 uur stonden we met hem op het veld, waarna we nog een uur in de gym trainden. Vervolgens gingen we ontbijten, naar het strand, een hapje eten en op tijd terug naar het hotel. Noem het maar een soort van trainingsvakantie. We hebben alles in overleg met FC Twente gedaan, want Colin (De Graaf, de performancetrainer, red.) heeft de schema’s voor ons gemaakt."

Ünuvar blikt nog even terug op huidige vorm. "Ik ben nu zonder ballast aan het trainingskamp begonnen. In de zomer heb ik alleen maar gerevalideerd in plaats van getraind. Daardoor kwamen ik met een achterstand binnen bij FC Twente. En dat terwijl we door de Europese duels meteen vol aan de bak moesten. Nu is het anders. Ik merkte het ook meteen op de eerste training. Die was pittig, maar ik kon het zonder moeite bijbenen. En dat komt mede door de trainingen in Dubai. Ik moet het nu laten zien", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties