Ünüvar kiest voor Turkije: "Er wordt bij ons Nederlands gesproken"

Naci Ünüvar
Naci Ünüvar Foto: © Pro Shots

Naci Ünüvar maakte in maart bekend dat hij de nationale selectie van Turkije verkiest boven een mogelijke uitnodiging voor het Nederlands elftal. De aanvaller van FC Twente, die gehuurd wordt van Ajax, liet dat woensdag nogmaals weten aan de vooravond van Fenerbahçe - FC Twente.

Tijdens de persconferentie voor het Conference League-duel in Istanbul schoof Ünüvar aan. "Het is altijd mooi om terug te zijn in het land van je afkomst", tekende de Tubantia op uit de mond van de Ajax-huurling.

Ünüvar koos dus onlangs voor Turkije. "Een keus op gevoel. Ik heb met de trainers gesproken en ben er superblij mee", aldus de geboren Nederlander, die de persconferentie niet in het Turks deed. "Ik kan het Turks wel verstaan, maar ik doe zo'n persconferentie het liefst in het Engels", lacht hij. "Bij ons thuis werd er altijd Nederlands gesproken."

De vleugelaanvaller begint donderdag waarschijnlijk opnieuw opnieuw op de bank. "Ik ben aan het eind van het afgelopen seizoen geblesseerd geraakt en heb daardoor in de zomer niets kunnen doen", zegt hij. "Daardoor had ik een achterstand op de rest van het team. Ik heb de laatste tijd extra veel getraind en nu willen we de minuten uitbreiden."

Lees meer:
0 reacties