Ünüvar weg bij Ajax? "Dat moet te betalen zijn voor FC Twente"

Xavier Mbuyamba in duel met Naci Ünüvar
Xavier Mbuyamba in duel met Naci Ünüvar Foto: © BSR Agency

Naci Ünüvar heeft zijn laatste wedstrijd voor FC Twente gespeeld. De aanvaller werd afgelopen seizoen gehuurd van Ajax, maar keert eind juni terug naar de Amsterdamse club. Het is nog maar de vraag of de 20-jarige Ünüvar bij Ajax aan de bak komt. Aangezien FC Twente nog op zoek is naar een buitenspeler, zou Ünüvar een goede en bekende toevoeging kunnen zijn.

"Ünüvar kan dé oplossing zijn voor FC Twente", zo schrijft Milan Keskin van Footballtransfers.com. "De linksbuiten is wellicht nog niet van het niveau dat FC Twente nastreeft, maar heeft wel het Potential om ooit de top te bereiken. Weet Oosting hem aan de praat te krijgen, dan kan Ünüvar een sensatie worden in De Grolsch Veste."

Hoeveel moet Ünüvar eigenlijk kosten? Keskin: "Gezien het feit dat de linksbuiten nog tot medio 2026 vastligt bij Ajax, zal FC Twente met een transfersom over de brug moeten komen. Het is alleen de vraag hoe hoog Ajax gaat inzetten. De club weet dat de aanvaller speelminuten moet maken, anders valt zijn ontwikkeling helemaal stil."

"Ünüvar vertegenwoordigt op dit moment een Estimated Transfer Value van 1,1 miljoen euro, wat te betalen moet zijn voor FC Twente, dat daarmee een minimaal risico neemt. Pakt de gok goed uit, kan FC Twente hem op termijn voor het veelvoud doorverkopen. Lukt het niet, dan is het verlies te overzien", aldus Milan Keskin. 

Lees meer:
0 reacties