Vaclav Cerny imponeert: "FC Twente gaat een goede terugkrijgen"

Voor Vaclav Cerny ging de eerste seizoenshelft nog langer door. De aanvaller van FC Twente speelde oefeninterlands met Tsjechië tegen Turkije (2-1 nederlaag) en de Faeroër Eilanden (5-0) winst. Cerny kwam in beide interlands tot scoren en maakte zo zijn eerste twee goals voor Tsjechië.

"Dat geeft 'm toch weer een bepaald zelfvertrouwen", zegt voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa bij VoetbalTijd. "We hebben in de competitie vaak gezien dat hij op de weg terug is, maar hij wil nog soms te graag. Hij is wel een stuk beter aan het worden. Je moet gewoon heel veel spelen als je zo'n blessure hebt gehad. Dat kost tijd en hij moet zichzelf ook tijd geven. Deze wedstrijden zijn geweldig voor hem."

Ook oud-spelersmakelaar René Wagelaar vindt de interlands van Tsjechië nuttig voor Cerny. "Hij krijgt daar nu de tijd om lekker rustig weer op te bouwen richting de tweede seizoenshelft. Ik denk dat FC Twente een grote kans heeft dat ze een goede Cerny terugkrijgen. Als Cerny fit blijft, dan verwacht ik er wel wat van", aldus Wagelaar.

Cerny is iemand die direct de goal opzoekt, terwijl er bij FC Twente nu veel 'gebreid' wordt. Volgens Jeroen Heubach kan FC Twente zo'n Cerny goed gebruiken. "FC Twente voetbalt gewoon goed, maar tot de zestien meter. Ze willen alles erin dribbelen. In andere competities schieten ze gewoon vanaf vijftien of twintig meter. Bij FC Twente gebeurt dat veel te weinig, vind ik. Ze komen aardig vaak in de positie om te schieten", meent de oud-speler van FC Twente.

Heubach ziet de potentie bij FC Twente, maar vindt dat er meer gescoord moet worden. "FC Twente blijft gevaarlijk, er is altijd dreiging. Ze maakten bijna elke week een doelpunt, maar als die uitblijven dan wordt het gevaarlijk. Dat zeg je tegen Go Ahead en Sparta, dan win je 'm niet. Ze moeten gewoon vaker schieten", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/03
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
17/03
PSV
20:00
FC Twente
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
za
6/04
FC Twente
21:00
Fortuna Sittard
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 NEC 24 9 36
6 Ajax 23 8 36
7 Go Ahead Eagles 23 5 34
Bekijk de hele stand