Vaclav Cerny imponeert: "FC Twente gaat een goede terugkrijgen"

Voor Vaclav Cerny ging de eerste seizoenshelft nog langer door. De aanvaller van FC Twente speelde oefeninterlands met Tsjechië tegen Turkije (2-1 nederlaag) en de Faeroër Eilanden (5-0) winst. Cerny kwam in beide interlands tot scoren en maakte zo zijn eerste twee goals voor Tsjechië.

"Dat geeft 'm toch weer een bepaald zelfvertrouwen", zegt voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa bij VoetbalTijd. "We hebben in de competitie vaak gezien dat hij op de weg terug is, maar hij wil nog soms te graag. Hij is wel een stuk beter aan het worden. Je moet gewoon heel veel spelen als je zo'n blessure hebt gehad. Dat kost tijd en hij moet zichzelf ook tijd geven. Deze wedstrijden zijn geweldig voor hem."

Ook oud-spelersmakelaar René Wagelaar vindt de interlands van Tsjechië nuttig voor Cerny. "Hij krijgt daar nu de tijd om lekker rustig weer op te bouwen richting de tweede seizoenshelft. Ik denk dat FC Twente een grote kans heeft dat ze een goede Cerny terugkrijgen. Als Cerny fit blijft, dan verwacht ik er wel wat van", aldus Wagelaar.

Cerny is iemand die direct de goal opzoekt, terwijl er bij FC Twente nu veel 'gebreid' wordt. Volgens Jeroen Heubach kan FC Twente zo'n Cerny goed gebruiken. "FC Twente voetbalt gewoon goed, maar tot de zestien meter. Ze willen alles erin dribbelen. In andere competities schieten ze gewoon vanaf vijftien of twintig meter. Bij FC Twente gebeurt dat veel te weinig, vind ik. Ze komen aardig vaak in de positie om te schieten", meent de oud-speler van FC Twente.

Heubach ziet de potentie bij FC Twente, maar vindt dat er meer gescoord moet worden. "FC Twente blijft gevaarlijk, er is altijd dreiging. Ze maakten bijna elke week een doelpunt, maar als die uitblijven dan wordt het gevaarlijk. Dat zeg je tegen Go Ahead en Sparta, dan win je 'm niet. Ze moeten gewoon vaker schieten", besluit hij.

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/01
FC Twente
20:00
FC Emmen
za
14/01
Ajax
21:00
FC Twente
zo
22/01
FC Twente
14:30
FC Utrecht
wo
25/01
Vitesse
18:45
FC Twente
zo
29/01
FC Twente
12:15
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
Bekijk de hele stand