Vaclav Cerny reageert op kritiek: "Soms vind ik het niet terecht"

Vaclav Cerny
Vaclav Cerny Foto: © NESimages

Vaclav Cerny heeft zaterdagavond zijn voeten laten spreken in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De vleugelaanvaller had een belangrijk aandeel in de 3-0 zege en staat inmiddels al op negen doelpunten en vijf assists.

Twee weken geleden was trainer Ron Jans na het duel met PSV nog kritisch op de rechterflank van FC Twente. "Kritiek neem ik aan", zegt Cerny in gesprek met de Tubantia. "Soms vind ik het niet terecht, maar iedereen die me kent weet hoe zelfkritisch ik ben. Waar het dan om gaat is de reactie die je toont in de volgende wedstrijd. Tegen Heerenveen heb ik me laten zien en nu weer. Ik zit in een goede flow."

Cerny was de enige echte vleugelaanvaller bij FC Twente. "Of daardoor alle ogen op mij waren gericht? Ik weet niet of dat zo was", reageert de Tsjech. "Ik wil altijd top presteren en zet me zelf elke keer onder druk. Er zijn keuzes gemaakt en de jongens die er in stonden hebben het heel goed gedaan. Dat maakt ons team sterk. We hebben het na een mindere serie heel goed opgepakt."

Tegen Fortuna Sittard scoorde Cerny en gaf hij een assist. "De 3-0 was misschien wel de mooiste goal van het seizoen. Inspelen en doorbewegen, totdat er iemand vrij voor het doel stond. Prachtig", doelt hij op de treffer van Ugalde. Het betekende de vijfde assists van Cerny, die dus ook al negen keer scoorde in de Eredivisie.

"Maar ik neem hier geen genoegen mee. Ik wil meer", meent hij. "Ik wil elke wedstrijd belangrijk zijn. Soms wil ik misschien wel te graag, maar die drive zit nou eenmaal in me. Als het aan mij ligt, eindig ik straks op 11, 12, of 13 goals. Ik wil in elk geval met de doelpunten en de assists naar de dubbele cijfers."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand