Vak-P over politie-inval: "Of dat het werkelijke verhaal was?"

Vak-P voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Utrecht
Vak-P voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Een dieptepunt in het 40-jarig bestaan van Vak-P is de inval in het supportershome in 2017. De politie legde beslag op 11,94 gram cocaïne in 34 pakketjes, en enkele andere spullen. Anderzijds is het ook Vak-P dat hulp verleent wanneer een supporter ongeneeslijk ziek is.

De inval valt bij Vak-P nog altijd slecht. "Je hebt te maken met partijen als de gemeente, politie en justitie, die allemaal eigen, sterke media-afdelingen hebben. Vak-P bestaat uit simpele vrijwilligers. Als zo’n inval plaatsvindt en die afdelingen erbij komen, dan lees je later in de krant een versie van het verhaal. Maar of dat het werkelijke verhaal was?", zegt fan Eugenio Porcu in gesprek met de TC Tubantia.

Bibi, een ziek meisje dat een speciale behandeling nodig had en inmiddels is overleden werd geld voor opgehaald. 190.000 euro in voor Bibi. Een bijzondere prestatie van Vak-P. "Het is wel een kant die je minder hoort. Toen dat jochie uit Borne laatst ernstige brandwonden opliep door een fakkel, schoot Vak-P ook te hulp. Maar van die dingen hoor of lees je zelden iets. Die spelen zich allemaal op de achtergrond af."

Dat is niet de enige actie van liefdadigheid die Vak-P deed. "Toen mensen tijdens de coronacrisis eenzaam thuiszaten, bedacht Vak-P de actie met de broodjes beenham langs de deuren. Na de vuurwerkramp waren wij de eersten die met een collecte begonnen. Vak-P is niet een groep hooligans of een fanclub, het is een beweging."

Lees meer:
0 reacties