Vak-P: ''Wij vergeten dat niet, maar willen op een bepaald moment wel vooruit''

Supportersvereniging Vak-P en FC Twente hebben toenadering gezocht na het dramatische vorige seizoen en hebben goede hoop dat de relatie vanaf dit seizoen beter wordt. In een statement meldt Vak-P dat het achter de club blijft staan in de Keuken Kampioen Divisie en gaat daar alle energie in stoppen. FC Twente meldde ook in een statement dat het alle vertrouwen heeft in betere tijden.

De relatie tussen Vak-P en FC Twente was vorig seizoen slechte vanwege het gesloten supportershome, maar ook vanwege een vuurwerkincident in de wedstrijd tegen NAC Breda in mei. Dat duel werd zelfs gestaakt omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid vanuit Vak-P. Daarnaast liep het niet tussen FC Twente en Vak-P, maar ook andere supportersverenigingen, vanwege beperkte communicatie vanuit de club.

"We hebben het de afgelopen jaren als supporters van FC Twente niet gemakkelijk gehad. Onze club hing meerdere malen aan een zijden draadje. Daarnaast uiteraard nog de veelbesproken inval, met de sluiting voor de duur van 1 jaar en de inname van de horecavergunning voor 2 jaar als gevolg. Tijdens het gesprek met FC Twente zijn we altijd eerlijk geweest. Recht toe, recht aan”, schrijft Vak-P in een verklaring op de website van FC Twente.

“We hebben duidelijk laten blijken dat we ons niet of nauwelijks gesteund hebben gevoeld door de club, terwijl zij andersom altijd op ons kunnen rekenen. Wij vergeten dat niet, maar willen op een bepaald moment wel vooruit en zijn natuurlijk ook toe aan mooiere tijden. We beseffen ons dat wij daarin nog altijd een belangrijke rol kunnen spelen voor de club. We hopen dat dit het begin gaat zijn van een mooi seizoen, met als doel zo snel mogelijk terug te keren naar de Eredivisie!”, aldus Vak-P.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand